EevaPajosmaa Kuulen, näen ja ihmettelen

Nyt on Suomessa kriittinen taloudellinen tilanne, kuka päättää veneen suunnasta?

Olen äänestänyt muiden suomalaisten kanssa eduskuntavaaleissa ja meille on valittu eduskunta ja hallitus. Miksi ammattijärjestöt silti tuntuvat päättävän demokraattisesti valittujen edustajien puolesta, miten meillä asiat näinä vaikeina taloudellisina aikoina hoidetaan?

Tämä tilanne on perustuslain vastainen. Tunnen olevani petetty. Neuvottelut ovat järkeviä ja on oikein, että eri osapuolia kuunnellaan. Nyt ei saa AKT tai PAM kumppaneineen romuttaa sitä, mitä on yhdessä neuvoteltu. Ei saa tuhota sitä suunnitelmaa, mikä nostaisi Suomen taas ylös taantuman suosta. Nyt on neuvottelut kerta kaikkiaan käyty ja on ryhdyttävä toimenpiteisiin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei ja ei.. Ei ammattiliitot päätä mitään puolestasi vaan Sipilä meni heiltä kysymään suostuvatko ne yhteiskuntasopimukseen ja nyt sinä pillität,kun eivät kaikki ammattiliitto sitten suostu. Sinusta tuntuu jopa epäoikeudenmukaiselta ja petetyltä,kun ne eivät suostu. Voisitko hetkeksi vaikka miettiä mitä tapahtuu ympärilläsi?

Ammattiliitoilla ei ole sanottavaa,jos hallitus vain päättää..mutta kun ei ole päättänyt. Hallituksen päätöksiä sitten taas säätelee lait mihin ollaan sidouduttu,ei ammattiliitot.

Välillä tuntuu tällä umpioikeistolaisella palstalla,että järjen juoksu on loppunut täysin ja propaganda on saanut totaalisen vallan ja toinen toistaan kiihottamalla kuvitellaan löytyvän se perimmäinen totuus.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minäkin ihmettelen tätä ammattiliittojen vastaista propaganda. Nehän ovat jäsenten muodostamia edunvalvontajärjestöjä. SAK:lla on melkein miljoona jäsentä.
Perustuslaki takaa yhdistymisvapauden.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Eeva Pajosmaa kirjoittaa: "Tämä tilanne on perustuslain vastainen."

Ei ole. Ammattiliitot ovat sääntöineen oikeusministeriön hyväksymiä rekisteröityjä yhdistyksiä.

Ammattiliitoilla on oikeus solmia tai olla sopimatta työehtosopimuksia. Ja jäsenistö ja valitut edustajat tekevät päätökset.

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Kapitalismi on luokkataistelua.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sinä, minä ja ammattiliitot ja meidän kissat ja koirat ovat vähiten syyllisiä. Katso ohjelma hallitusten taustalla olevista suuremmista voimista:

http://areena.yle.fi/1-3286330#autoplay=true

Tässä Ylen ohjelmassa kerrotaan miten kaiken taustalla on ylivoimainen finanssimaailma. Harvinaista tietoa!

Toimituksen poiminnat